Duurzaam bouwen

Voor ons is kunstgras meer dan alleen de toplaag. Het is een uitgekiend systeem waar alle componenten op elkaar afgestemd dienen te worden. Op het gebied van duurzaamheid hebben wij hier al een aantal stappen gezet. Een voorbeeld hiervan zijn de de volledig recyclebare systemen voor voetbal. De componenten die we bij de aanleg gebruiken worden steeds duurzamer. Zo hebben wij het Sealen by J&E Sports geintroduceerd, waarbij de lijm en lijmdrager hetzelfde materiaal-DNA hebben als het kunstgras. Hierdoor kan het gehele systeem na afschrijving volledig worden gerecycled. Naast deze innovaties hieronder nog enkele voorbeelden van onze duurzame bouwmethodes.

  • Afvalscheiding op locatie: Wij scheiden het afval zoveel mogelijk op locatie. Indien dit niet mogelijk is zorgen wij dat dit bij een erkende afvalverwerker gebeurt.
  • Afvalreductie: Infill zorgde altijd voor veel afval. Dit werd voorheen geleverd in bigbags op pallets. Op dit moment worden de bigbags al zonder pallet geleverd.
  • Hergebruik van materialen: Restmateriaal gaat altijd mee terug naar onze opslag en wordt daar waar mogelijk elders weer ingezet.
  • Duurzame aanlegtechnieken: Voor de aanleg van kunstgras zoeken wij naar de meest efficiente en duurzame methode. Een recente ontwikkeling is de introductie van het Sealen by J&E Sports, zoals hierboven omschreven.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten