Veld met verzekerde performance voor FC Breukelen

Veld met verzekerde performance voor FC Breukelen

Oranjewoud Sport heeft in samenwerking met TenCate en Edel Grass het eerste kunstgras voetbalveld met een garantie op de performance gerealiseerd. In nauwe samenwerking met verzekeraar ALLIANZ wordt deze garantie aangeboden. Bij FC Breukelen is het eerste veld dat onderdeel is van dit TenCate Performance Warranty Concept aangelegd.

In 2010 is de FIFA normering ingevoerd en dit betekent dat er hogere eisen worden gesteld aan kunstgras voetbalvelden. FIFA 2 Star is het hoogste prestatieniveau dat de voetbalfederatie FIFA heeft gedefinieerd voor competitievoetbal. In de afgelopen jaren zijn vele velden geïnstalleerd die in ieder geval initieel aan deze norm voldoen, maar enige tijd na installatie bleken de speleigenschappen van sommige velden onder dit niveau te zijn. Velden die volgens dit concept aangelegd worden krijgen voor vijf jaar een FIFA prestatiegarantie.

Bij FC Breukelen is het Future DS kunstgrassysteem aangelegd. Dit is een systeem met een duurzame vezel, ingestrooid met TPE en aangelegd op een sportsfoam. De combinatie van componenten zorgt voor een duurzaam veld met unieke speleigenschappen. J&E Sports is verantwoordelijk geweest voor de aanleg van het kunstgras. Daarnaast verzorgt J&E Sports het specialistische onderhoud conform FIFA richtlijnen.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten