Sealen by J&E Sports

J&E Sports heeft een innovatieve aanlegmethode voor kunstgrasvelden geïntroduceerd. Sealen by J&E Sports is een snelle, naadloze en duurzame aanlegmethode. In combinatie met een duurzame toplaag en infill materiaal resulteert dit in een volledig recyclebaar kunstgrasveld. Het gehele systeem, inclusief de lijm en lijmdrager die gebruikt worden bij het sealen, zijn dan gemaakt van hetzelfde materiaal-DNA.

Voorheen werd ten behoeve van een duurzame installatie vaak gekozen voor het aan elkaar naaien van de rollen kunstgras. Nadeel is dat dit veel tijd kost en het enorm lastig is om dit naadloos te doen. Daarnaast kon de belijning niet worden genaaid en werd deze vaak alsnog verlijmd. Hierdoor is een dergelijk veld na afloop van de levensduur niet meer volledig te recyclen.

J&E Sports heeft lang gezocht naar een oplossing waarbij zowel de tape als de lijmdrager dezelfde materiaal-DNA hebben als het kunstgras. Hierdoor kan het gehele systeem na afschrijving volledig worden gerecycled. Deze oplossing is samen met de firma's BIT en H.B. Fuller gevonden in het sealen van de rollen kunstgras met een speciale hotmelt. De nieuwe methode Sealen by J&E Sports maakt gebruik van een zeer sterke hotmelt die minder hitte uitstraalt op de omgeving, waardoor vezels en backing niet meer smelten of vervormen. Daarnaast wordt de lijmsnelheid traploos ingesteld en kan de lijmdikte worden gereguleerd.

Hiermee beschikt J&E Sports over een innovatieve, duurzame en betaalbare aanlegtechniek die kan concurreren met de snelheid van het traditionele lijmen. Tegelijkertijd worden de duurzame voordelen behouden van het aan elkaar naaien van het kunstgras. Op grond van de positieve ervaringen bij de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld bij Heracles Almelo en een aantal internationale projecten, heeft J&E Sports inmiddels uit binnen- en buitenland aanvragen ontvangen voor het toepassen van de nieuwe methode Sealen by J&E Sports.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten