Sportsystemen

Rubberingestrooide systemen
De rubberingestrooide kunstgrasvelden zijn de zogenaamde derde generatie kunstgrasvelden. Deze systemen worden vooral gebruikt voor voetbal en rugby. Kenmerkend voor deze systemen zijn de lange vezels (40-60 mm) en met als infill een combinatie van zand en granulaat voor demping (SBR, TPE of EPDM).

Zandgevulde systemen
De zandgevulde systemen zijn de traditionele kunstgrasvelden. Hockey op kunstgras is ooit begonnen op deze systemen die door de jaren heen hun kwaliteit hebben bewezen. Naast hockey worden zandgevulde systemen ook toegepast bij tennis, korfbal en multisport. Het is een kunstgrasmat met relatief korte vezel (20-25 mm) die wordt gevuld met zand. Het zand zorgt voor stabiliteit van de mat.

Er zijn twee type zandgevulde systemen te onderscheiden. De systemen die top of zelfs over de top worden bezand. Een voorbeeld hiervan zijn de all-weather tennisbanen, waarbij het spel plaatsvindt op het zand en spelers perfect kunnen glijden. Daarnaast zijn er semi-zandgevulde systemen, ook wel semi-watervelden genoemd. Deze systemen worden van een kleine laag zandinfill voorzien, waarbij de vezel het zand volledig afdekt. Hierdoor speelt het spel zich volledig af op de vezel, wat zorgt voor een perfecte balrol. Met name in hockey is een groeiende vraag naar semi-watervelden.

Watervelden
Watervelden worden op het topniveau van hockey gebruikt. Dit zijn systemen met een hoge tuftintensiteit, wat moet zorgen voor een egaal veld. Het spel speelt zich volledig af op de vezel, waardoor het balgedrag voorspelbaar is. Voor de wedstrijd en in de rust wordt er een grote hoeveelheid water op het veld gespoten om het spel nog sneller te maken.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten