Regulier onderhoud

Wat te doen bij het reguliere onderhoud?

Bij het reguliere onderhoud gaat het om de volgende werkzaamheden:

  • Verwijderen van afval; Hierbij gaat het om zwerfvuil, maar zeker ook om het verwijderen van bladeren, zaden en naalden. Het bijeen geblazen afval kan vervolgens met een kunststof of rubberen hark verwijderd worden.
  • Borstelen; Dit is essentieel om het veld egaal te houden en het verminderen van de kans op algen, mossen en onkruid. Ook het gebruik van goedgekeurde bestrijdingsmiddelen vermindert de kans op algen, mossen en onkruid.
  • Controle veld en beregening: Tijdens het reguliere onderhoud moet ook het veld zelf (naden en belijning) en de beregeningsinstallatie gecontroleerd worden op gebreken. Zodra deze geconstateerd worden dient de leverancier meteen ingelicht te worden om de gebreken te herstellen.

De sportveldbeheerder krijgt bij de oplevering van een veld een instructie en handboek voor het reguliere onderhoud. Hierin wordt alles nauwkeurig omschreven. Uiteraard kan er bij twijfel altijd contact opgenomen worden met de leverancier om advies in te winnen.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten