J&E Sports lanceert dochteronderneming

J&E Sports lanceert dochteronderneming J&E Sports Baltic Partnerschap. Edelgrass, Antea group en J&E Sports breidt uit richting Baltische Staten.

J&E Sports lanceert dochteronderneming J&E Sports Baltic.

J&E Baltic is gelokaliseerd in Panevėžys, hoofdstad van het noordelijke district in Litouwen. Vanuit hier richt de dochteronderneming zich op de Baltische Staten, Scandinavië, Oekraïne en de westkant van Rusland. J&E Sports wilde de activiteiten reeds sinds 2015 uitbreiden richting de Baltische regio. Met de oprichting van J&E Sports Baltic hebben we deze ambitie ten uitvoer gebracht,’ verklaart J&E Sports-eigenaar John van Gennip.

Marktontplooiing
Het nieuwe bedrijf gaat zich vanuit Litouwen toeleggen op de ontwikkeling van de markt in de regio, betreffende landscaping, als ook aanleg en onderhoud van buitensportvelden en tennisbanen, openbare speelplaatsen en trapveldjes.
‘De levensstandaard in deze contreien is nog relatief laag, maar de economie groeit,’ legt Van Gennip uit. ‘Met name in de grote steden ziet je dat men investeert. De particuliere markt biedt een heleboel kansen in deze regio, maar ook in de openbare ruimte is het aan J&E Sports Baltic om behoefte te creëren. Veel openbare veldjes en speelplekken bestaan nu uit enkel en alleen gras, met daarop alle attributen zoals doelen en sport- en speeltoestellen. Het klimaat is vergelijkbaar met dat in Nederland, dus veel veldjes veranderen in drassige blubber door neerslag.’

Bedrijfsleider
Daumantas Turçinskas is aangesteld als directeur. Turçinskas neemt jarenlange kennis en ervaring mee vanuit zijn functie als uitvoerder bij J&E Sports in Oss. ‘Onze gewaardeerde collega Turçinskas wilde graag in Litouwen voor zichzelf beginnen. We hebben de oprichting van J&E Sports met zijn wens gecombineerd,’ aldus Van Gennip.

Personeel
In en vanuit de omgeving van Panevėžys zal J&E Sports Baltic medewerkers selecteren en aanstellen. Ook zal de dochteronderneming personeel uitzenden aan het moederbedrijf. J&E Sports in Oss huurde tot nu toe jaarlijkse circa 10.000 werkuren in via een uitzendbureau. Deze mensen komen in loondienst bij J&E Sports Baltic en zullen vervolgens in Nederland werkzaam worden.