Aanleg

Binnen het aanleggen van kunstgras bestaan er diverse technieken die kunnen worden ingezet voor het installeren van kunstgras sportvelden. Ieder sportsysteem kent haar eigen specifieke wensen. Wij werken volgens de systeemgedachte, waarbij een kunstgras sportveld een combinatie is van een onderbouw, toplaag en een infill.

In de afgelopen 30 jaar hebben wij wereldwijd kennis opgedaan over de installatie van kunstgras sportsystemen. Dankzij deze kennis zijn wij in staat om voor iedere locatie een kunstgrasveld op maat aan te leggen. Daarbij leggen wij de velden altijd aan conform de geldende kwaliteitsnormen, zoals FIFA, FIH, ITF en IRB.

Jaarlijks zijn wij verantwoordelijk voor

+ 1.000.000

Vierkante
meter kunstgras

J&E Sports heeft meer dan

+ 35

vaste specialisten
in dienst

Sportsystemen

Iedere sport heeft zijn eigen specifieke eisen voor het kunstgrasveld, zoals schokabsorptie en balrol etc. Bij alle sporten worden deze eigenschappen gehaald uit de combinatie van de onderbouw, de kunstgras toplaag en de infill. Samen vormt dit het totale kunstgrassysteem.

In de loop der jaren hebben wij ervaring opgedaan in alle takken van sport. Wij installeren velden voor voetbal, tennis, hockey, korfbal, rugby, golf, multisport etc.

Rubber ingestrooide systemen

De rubber ingestrooide kunstgrasvelden zijn de zogenaamde derde generatie kunstgrasvelden. Deze systemen worden vooral gebruikt voor voetbal en rugby. Kenmerkend voor deze systemen zijn de lange vezels (40-60 mm) en met als infill een combinatie van zand en granulaat voor demping (SBR, TPE of EPDM).

Zand gevulde systemen

De zand gevulde systemen zijn de traditionele kunstgrasvelden. Hockey op kunstgras is ooit begonnen op deze systemen, die door de jaren heen hun kwaliteit hebben bewezen. Naast hockey worden zand gevulde systemen ook toegepast bij tennis, korfbal en multisport. Het is een kunstgrasmat met relatief korte vezel (20-25 mm) die wordt gevuld met zand. Het zand zorgt voor stabiliteit van de mat.

Watervelden

Watervelden worden op het topniveau van hockey gebruikt. Dit zijn systemen met een hoge vezel intensiteit, dit zorgt voor een egaal veld. Het spel speelt zich volledig af op de vezel, waardoor het balgedrag voorspelbaar is. Voor de wedstrijd en tijdens de rust, wordt er een grote hoeveelheid water op het veld gespoten, om het spel nog sneller te maken.

Hoe lang duurt het aanleggen van een sportveld?

Een nieuwbouw sportveld wordt in 6 - 12 weken gebouwd. Omdat het bouwen van kunstgras velden traditioneel in de zomer uitgevoerd worden, ontstaan daardoor enorme piekperiodes. Om deze extreme piekperiodes te ontwijken, hebben wij met Antea Sports een methode ontwikkeld, waarbij een kunstgrasveld binnen 1 tot maximaal 2 weken gerenoveerd kan worden. Op deze manier kan een vereniging maar 1 weekend het veld niet gebruiken.

Moet een kunstgrasveld onderhouden worden?

Onderhoud is essentieel om het kunstgrasveld in optimale conditie te houden. Kunstgras is onderhoudsvriendelijk, maar zeker niet onderhoudsvrij. Het juiste reguliere en specialistisch onderhoud is positief van invloed op de levensduur en de speleigenschappen van het veld.

Wat is de levensduur van een kunstgrasveld?

Afhankelijk van de intensiteit van de bespeling en de kwaliteit van het reguliere en specialistische onderhoud, gaat een kunstgrasveld 10 tot 15 jaar mee.