FIFA* kunstgrasveld bij ASC Nieuwland te Amersfoort

Edel Grass en haar design partners hebben in 2011 een duurzaam kunstgrasveld aangelegd bij ASC Nieuwland in Amersfoort. Dit 'Edel Green Future System' bestaat uit componenten die aan het einde van de levensduur door recycling opnieuw kunnen worden toegepast in nieuwe kunstgrassystemen. Daarmee is dit het eerste volledig recyclebare FIFA** kunstgrasveld.

Systeem van de toekomst
In traditionele kunstgrassystemen zitten materialen die niet goed te recyclen zijn, zoals lijm, latex en rubber. Deze materialen zijn in het ‘Edel Green Future System’ vervangen door duurzame alternatieven, waardoor dit systeem volledig recyclebaar is. Het door TenCate gepatenteerde nieuwe productieproces zorgt er voor dat alle componenten van kunstgras bestaan uit één materiaal-DNA (polyolefine) zodat er minder afval en uitstoot wordt geproduceerd. Daarnaast heeft weven als voordeel dat het resulteert in een dicht kunstgrasveld, waardoor het balgedrag en de overige speleigenschappen optimaal zijn.

Design partners
De design partners van het ‘Edel Green Future System’ zijn TenCate Grass (vezels en backing), Edel Grass (FIFA Preferred Producer van het kunstgrassysteem), Oranjewoud Sport (realisatie onderbouw), J&E Sports (installatie kunstgrassysteem) en Sekisui Alveo (foam shock pad).